CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

My Love Journey

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, March 22, 2010

Bangkok & Pattaya Trip

hye semua..lame kan fea x update cite2..ni fea nak update ckit ar k..on 29th march aritu company fea ade wat opis trip taw..& actually opis fea bahagi kan kepada 3 trip..1st trip (february aritu) utk sales & technical person, dorang dpt p China..coz dorang nak p melawat kilang2 kitorang kat sane.. then 2nd trip plaks, on 19th March plaks ke Bali, Indonesia..Last trip plak tempat yg kitorang p la.. Bangkok & Pattaya..hehehe..so lets enjoy cite2 fea ni k..

ok 1st pic ni mase kitorang dlm bas dr opis (sbb bkumpul kat opis dulu) ke LCCT..dlm bas bosan je xwat pape, opkos la kitorang enjoy2 bgamba kan..huhuhuhu..so from left: mira..fea..kyus..atie..Depan: Kmaria (left) & Kjue..
2nd pic ni plak..hehehe..kitorang snap ngan feda (yg kat depan) huhuhuhu..this pic look beryyyyy cantik ok!

spai2 je kitorang kat LCCT, pas settled2 je jpe ngan our Tour Leader from Malaysia, kitorang pon pelagi..sambung activity arrr..hehehe..time ni mmg Tour Leader tu soh bkumpul kat MarryBrown..perghhh..lapanye time nih..hehehehe

amik lg gamba..kali nih ade jejaka plaks..ni fadzlie..huhu..staff laki yg ekot g trip ke bangkok ni 2 orang je..huhuhu..mane plak pic lagi sorang??hehe..time ni mmg die xde la sbb die yg tolong amik gmba.. :P


huh! ni apahal lak nih??? muke orang kelaparan..huhuhuhu..tp fea suke pic nih..hahahaha

from left kjue..fea..atie..kmaria :D penuh kan mase2 yg ade dgn bgamba..huhuhu..

hehehe..pic ni plak pic fea bsame passport..huhuhu..this is 2nd trip to luar negara..1st aritu p Bandung Indonesia..2nd p Thailand next nak p mane plak ek??? huhuhuhu

My Luvly Fwensss..


ok..pic ni ade ramai kan..yg belah kiri, lelaki, baju putih blakang tu..name die Goh Jia Rong..die la kitorang punye Tour Leader..pastu dpan die..kyus..mira..kjulie..abg jali (husband kjulie) atie..kjue..fadzlie..depan plak kmaria & fea..huhuhu..time ni kitorang da lepas check in barang..huhuhu..beg masing2 sume ringan2 je taw mase nih..

Lepas je lalu utk check kastam sume, kitorang pon duduk ar kat waiting seat nih..skali ade annoucement yg flight kitorang bleh DELAY plakkkkkk!!!!! semangat da bkobar2 nak p tempat orang nih..skali leh kasik lbat2 plak..hahahhaa..tp kitorang xkesa pon..kitorang sambung amik gamba laaaa pelagik! hehehehe..haa ade wajah2 baru yg mungkin korang x taw lagi name die..yg kat sebla K.Yus kat blakang tu name die Elda..die dr Branch company kitorang kat Sarawak..(org kpg aku le tu) ahaks! ok yg depan ni plaks..belah kanan tu jaja..yg kiri ni niza :D

Activity dlm flight..hehehe..da kat atas2 kapal nih..time die da flight tinggi2, amaran utk belt pon da dipadamkan, aku pon apelagi..tros on kan aku punye mp3 ar..layan lagu..hehehe..nak layan steward xde plaks! hahaha..(man taw mampos aku) stewardess ramai ar..cantik2 gak ar..

Time ni plak..saje je snap pic ..asal nye pakai spec tu sbb nak tdo..tp cam xleh nak lelap plak..adoiyaiii..

haaaa...da spai..huhuhuhu..disebabkan aku nye seat kat depan2, so aku kuar dulu..sempat aku amik gamba dulu kat cni..hihihihi..sementara tgu aweks2 cun tu kuar..hehehehe..

Time ni kat escalator bgerak..kite amik gamba dulu..lalalalala~

Di manakah sy???? hurm...orang blakang tu yg tgh pikir..hahahahhaa..yeayyy..fea da spai Airport Bangkok Thailand..time ni tgh tgu bag kuar la..

Mase dlm bas..opkos ar kitorang akan jadi teruja gak kan tgk tempat orang..so antara pic yg aku suke ialah pic Masjid nih..xsempat tgk name die..tp ye la kan..Thailand pon ade orang islam..so aku agak berbangge bile npak masjid yg dibina ni agak besar la jugak.. :D

ho yeahhhh..kite bgamba bsame dgn bas yg akan bawak kitorang bjalan sepanjang berada di Thailand :D Ok..mase ni kitorang da sampai kat tempat makan pertama for kitorang punye Dinner.. :D

pic ni plak sbenanye focus utk yg blakang tu..huhuhu..kalo kat Msia, kite ade Lrt Putra..Star..Monorail..++ kan sbg pengangkutan awam, so kat Bangkok dorang ade Sky Train.. :D 1 je..

ok..so menu utk Dinner kami semua adelah Tomyam..kerabu mangge..ayam yg digoreng ngan tepung..ikan sweet sour kalo x silap..huhuhu..korang npak kan tomyam die kaler ape???? mesti korang x sangke kan tomyam die camtu..so dont expect la tomyam die cam tomyam yg kite jumpe kat kedai2 awe kat msia nih taw..sbb tomyam die lainnnnn sgt2..dorang campur santan..euwww..fea xleh masuk arrr..tp nak wat camne??? da lapa..sebat je la..juz tomyam ni fea makan ckit2 je la..

After makan, kite amek gamba dulu..c mira ni die xpandang sbb die ngan mengeje mase anta msg kat bf die..hikhikhik..camne x mengEJE..pakai blackberry kyus..huhuhu..keypad die lain :P

Perjalanan diteroskan..on our left hand side..anda sume leh npak teksi2 thailand yg sgt2 kalerful..huhuhu..tp yg paling gempak tu, yg orange tu la..vios tu wat taxi..hahaha

haaaa..da spai hotel, ape lagi?? pose ar..hehehe..hotel ni 3star..tp gud condition..name hotel die The Dynasty Hotel Bangkok.. :D dkt ngan tempat sopink woooo..BEST!!!

After refresh ourself kat hotel, rehat2 jap, kitorang jalan2 sopink ar pelagi..disbbkan fea & mira xbawak sliper (& menyesal sbenanye sbb xbwk) so kitorang pon decide utk carik sliper ar..hehehe..then sliper ni yg kitorang dpt..bile pakai, kite kene nyanyi lagu ape?????? "buffalo soldier..teng teng teng teng buffalo soldier" hahahahaha..
On the next day activity lepas breakfirst, kitorang nak pegi Safari World..yeayyy.. (mcm la kat Malaysia xde kan??? ) hahaha

amik gamba lagikkkk..cube tgk sp xde??? hahahaha pic wajib tayang (kjue) laaa xde..time kalo korang nak taw, die tgh blari nak enterframe taw..hikhikhik..malangnye xsempat..

Mira & Sofia :D
Pic ni antara2 gamba yg sempat fea amik la..actually byk gamba taw..ade 675 pics gmba kat thailand..but fea juz upload yg mane leh fea cite je la..

haaaaaaaaaaaaaaaaaa..pic ni mmg susah nak tgk kat mane2..sbb nye..korang perasan tak c datuk harimau ni tgh watpe???? haaa..die tgh mandi susu tu dlm bath tub taw..hahahaha..pic ni yg kitorang sume paling suke..balik msia siap wat desktop wallpaper..

ni ape kes nih??? comolot di tgh khalayak ramai????? hahahahaha..comolot2 xpe..jgn lebih2 ok??? hahahaha

ni plaks aksi2 orang utan yg sgt2 best..the best show of the best kat safari nih..xrugi woo kalo korang tgk orang utan nih..korang bleh tgk betapa bijak nye dorang, + betapa terror nye trainer2 kat cni train dorang spai dorang jd pandai camni..die wat ni sume utk penonton terhibur gaks ok..

haaa ni plak sea lion..kalo orang dorang sebut.. C LAYON (bace dlm bahase baku) hahahaha

panas woooo time nih..

Mostly yg tgk show ni foreigner..termasuk la kitorang :D

Pic ni actually mase turun2 bas pas g safari tu..mule2 takot nak amik gmba taw sbb die pgg duit..takot kene bayar la kan..pastu, c tiger ni leh rentap tgn fea pastu tros pose...hahaha nasib bek atie ngah stby nak amik gamba..hahaha
SAWADEEKA

Besa mulut hippo nih


adess..pic ni plak time kitorang da spai kat Pattaya..actually dr Bangkok ke Pattaya amik mase 2 jam taw..sampai je Pattaya kitorang pegi ke Nongnooch Village..Its a cultural place..

hurm..pic ni kat safari tadi..


ni plak cowboy show yg kitorang sepatah haram pon tak paham..kelam kabot je lebih..hahahaha..

pic ni mase b4 lunch kat safari tu..kat cni mknn die OK laaaa..biase2 je.. xbape ade ati nak komen sgt..hahahaha..mase ni fea da migraine taw..sbb panas kat thailand ni terok sgt..mcm matahari kat atas pale je..


Patung ajaib..hahahahaha..nak taw ape yg ajaib nye patung nih, korang kene g sane sendiri n tgk ape yg tjadi laaa..hahahaha..

Mase ni tgh tgk Dolphin Show.. :D

Pas settled sume activity, kitorang p dinner kat salah sebuah restoran halal..makanan kat cni OK..sedap..hehehe..fea ingat lagi mase keluar dr restoran ni nak ke bas kan, kitorang ade lalu kat kedai2 kat area restoran ni la..pekerje2 die perghhhh ensem babe..yg fea paling pelik sgt, dorang pandang fea, mcm kenal..hahahaha..mcm fea ni dorang penah jumpe je..hahahaha..pelik ke muke aku?? spai fea pon ade tye kat membe fea taw..dlm ati fea lak kate, kalo nak no tepon ckp ar..hahaha..man taw mampos aku! :P

owh ye..lupe nak cite, lepas je pegi safari tu, kitorang suppose kene g melawat temple taw..tp disebbkan kitorang sume islam, so kitorang decide utk tukar tempat..yela, da sume islam watpe nak p temple kan tol x..so dari Temple, kitorang btukar ke Jatuchak Plaza, di mane, tmpat ni ialah tmpat sopinkkkkk wooo..besttt wa ckp sm lu..huhuhu..selain dr dpt beli barang kawen fea, fea dpt ar gak beli souvenir2 lain..antaranye slipe ni ar..kitorang 1 geng beli siper same..cantikkkk :D

b4 check out, kite amik gamba dulu..nak check out coz nak p Pattayaaaa laa..

Bile da spai kat Pattaya, kitorang teros pegi ke Nongnooch Village..culture show..mmg best woo kat cni..otw tu kat pic tu ade pic sami dorang ar..tp ni pakai laser taw..n kuning2 tu sebenanye EMAS btol..n harge die mmg berBILLION2 ar..

ni pic kitorang ber AKSI kat taman2 sekitar Nongnooch Village nih.. :D haaa yg depan ni la jejaka yg baru nak enterframe :D kite panggil die YUYU :D

Magic..Sekejap TAKDE...

Sekejap ADE..tak bape nak magic ar..hahahaha

Nongnooch Garden & Resort..

Cube CLICK PLAY




amacam?? korang suke x?? hebat kan??

Ni plak muay thai yg mmg femes amous kat Thailand..hurm..i xsuke la ganas2 camni..hahaha

Comey kan gajah ni tgh MASSAGE..perghhh..mase ni mmg fea doa2 je xde bende buruk jadi..taw je la kan..kalo gajah ngamok..huhu..xsanggup wooo..tp Alhamdulillah, semua gajah2 ni bijak2 blake..

Tengok Gajah nih???? kuat kan die leh angkat orang :D

Gajah orange angkat kjue yg pakai baju orangeeee :D

kitorang yg lain xbrani la ngan gajah idop tu..huhuhu..replika ni pon jadi la wat kenangan :D

kami2 dari Malaysia :D

Amacam??? cun x?? pose ler pe lagi..

Dan LAGI :D

Ni pic fea naik SINGE :D patung je..btol2 xde la kot..hahahaha


Kami yg suke bergamba :D padahal mase ni sume da letih +lapa nih..hahaha

masih di taman :D snap2 pic :D

S-A-N-T-A-I

say cheeeeseee
mira..kyus..fea (NICE PIC of US)

kat cni kan kawan2..bsepah2 kete toyota taw.. 80 % kete yg ade kat kat Thailand ni Toyota..15% plak Honda..balance tu lain2 jenis ar..kete malaysia plak kalo korang nak la kan..fea jumpe sejenis je..hahaha..kete SAVVY..huhu..disebabkan Honda Jazz bsepah2 kat sane, fea pon pelagi..setiap kali Honda Jazz lalu je fea snap pic..hehehe..

haaa..amacam?? cube pikir camne nak wat cincin pakai diamond nih??? bapak besar babe!!! cantik gile..

Gadis2 bgambar di mane kawan??? THE WORLD's BIGGEST JEWELRY STORE..sorgaaa weh kat cni utk kaum2 wanita la..hehe..utk laki ready je la duit ok..hehehe..xbeli utk gf/wife pon, beli la utk mak ke nenek ke kan..

the 5 of US

ok kawan2.sebelom kite masuk ke dalam..kite MINUM dulu!!! hehehe..minum air COKE ok..yg lain2 tu sume xbleh..HARAMMMMM...hehehehe..

Di sebab kan kitorang TAK DIBENARKAN mengambil sebarang gamba mase kat dlm tu..so kitorang amik je la gamba pas da settled2 sopink kat dlm tempat tu..hehehe..

huhu..cube tgk muke orang yg da dpat beli cincin..huhu..mule2 plan nak wat cincin kawen taw..tp kan since parents man ckp dorang da beli da pon cincin, so apalagi..caragasss ar weh soh man sarung kan cincin tu..hihihihi..

ade sp2 nak wat ape2 pertanyaan????? hehehe..sile2 la kol no ni kalo korang sesat ke nak tye jalan ke ape ke..tp kalo korang ade kat pattaya ar..hehehe..kat malaysia korang kol no nih mmg xdpt ar :P

mari kite bermandi mandaaaa..oops..ade kak jue kat blakang tu..hhehehehe..

kalo korang sume nak taw la kan..ade cite di sebalik cite taw mase kitorang mandi kat kolam nih..hehehe..korang perasan x kat blakang kitorang tu ade badan orang tp pale die xnpak tu??? haaa pale die kitorang da sembelih da..hahahahaha..mamat tu omputih taw..mcm cibai je..mule2 die ckp kitorang xleh mandi kat pool tu sbb kitorang pakai shirt..ok la fine kitorang mmg taw rules tu..tp b4 kitorang enter pool tu, kitorang da tnye receptionist kat bawah tu dulu..dorang yg ckp ok..so kitorang terjun tiruk ar pelagi..hahaha..masalahnye, kalo mamat tu tego leklok, kitorang leh trime ar..da la die maki2..pastu die kuar dr pool tu, die leh panggil security lak then halau kitorang..mcm sial x??? actually dlm mase yg same..ade lagi 2 orang mat saleh gak taw..dorang tgh jemur2 kan diri..dorang pon ilek je..xmara pon kitorang..mase die halau tu, abis segale fucking shit sume kuar..hahaha..kitorang gelak je la..pastu die leh jawab "its not FUNNY!!" lawak btol la..
ni plak permandangan kat depan hotel fea..penoh dgn massage centre..time ni kitorang baru pas breakfast n tgh tgu bas kitorang utk pegi kat pantai then ke Coral Island :D kat mane kite kengkawan???? PATTAYAAA LAA..huhuhu..

rase2 jadi x bentuk LOVE??? huhuhu..ade la rupe ckit kan..

I LOVE U
da sampai kat pantai kat cni..huhuhu..u see???? PATTAYA CITY..
kami2 semua setelah mamakai life jacket..huhuhu..

hehe..ni pic2 kitorang lepas kuak lentang kat pantai pattaya taw..tgk baju pon da tukar..huhuhu..

see fea nye pic..stylo x?? huhuhu..

korang tgk ar pantai die..perghhhhhhhhh cantik taw..

hehe..mase ni ati cam xmo je mandi laut tu..tp kan korang..gerammmmm je tgk laut die..bukan slalu nak dtg pattaya nih..tol x..so fea decide utk terjun gak..mule2 xmo terjun sbb terlupe bawak baju..hahahaha..tp suar bawak..sengal x?? hahaha..
tgk pic kami2 semua..kami semua sgt2 happy ok! huhuhu..

TENTEN STAFF :D

sempat sopink2 ckit dorang ni hehehe..happy walaupon penat :D

me at PATTAYA CITY !!

ED HARDY wooooo!!!

after shower kat hotel..kitorang pon siap2 ar nak balik..dr pattaya n nak btolak ke bangkok da..nak balik Malaysia..hoorrayyy..windu nyeeee kat orang2 malaysia :D

mase dlm bas tu..fea sempat snap pic nih..amacam orang2 malaysia???? ade bran x nak naik mcm nih kat town??? hehehehe..ber TIGA taw!! hahahaha..siap pakai sweater bob marley agi..
kitorang otw ke Airport Bangkok :( sobsobsob (tp dlm ati apy sbenanye)

korang pon taw kan mase ni kat Bangkok tgh kecoh2..so kebanyakan jalan kat cni ade road block taw..tp beza nya dgn Malaysia, yg wat road block kat cni, ASKAR..huhuhuhu..

haaa..nampak x??? abg askar tu x sempat senyum la pulakk! hahaha..

A untuk ape???? AEROPLANE :D

SAWADEEKAAAAA

patung ni bapakkk besa..so amek la gamba skali..huhuhu..

kami ade lah geng2 penyiasat yg terhandal! mission incomplete.. tet tet tet..

da sampaiiiiiii..Malaysia Im back!!! sempat bgamba dgn Air Asia nye kapal terbang..lalalalala..InsyaAllah ade rezeki lebih, akan ku sampai lagi ke Bangkok & Pattaya Thailand..
Sekian Terima kasih..

2 comments:

~dARlee zURiS~ said...

panjangnye entry ko dik ;P

best nye lah.jeles lak
tak dpt nak jln2.kena tgu kysh besar sikit lah.huhuu...
bte...fea nampak berisi sikit.hehee..but,still cute.dont worry.

roxy exchange said...

hehehe..aah kak..jarang upload, skali da upload kasik la panjang2 ckit :D

comey taw baby kysh geramm nengok!

berisi bersebab :D