CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

My Love Journey

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, December 25, 2009

Akhirnya..

Arini pagi kol 7 lebih da bangun da..tu pon sbb dady kejut..die x tdo2 dr smlm sbb die settle kan kete die..bukak2 barang ckit..jual lak kat bebet..hurm..man ckp malam ni lan da nak amik kete..hurm..ttbe aku cam sentap ckit..nape? ye la..mcm x sangke je kete tu akan di bawak pegi..so pas da sembang2 ngan dady sume..around 9am tu, off9..sbb dady nak tdo..sian die x tdo..penat lagi..aku plaks? xdpt nak tdo sbb melayan karenah bday gurl..husnina..

sampai dalam kol 2 lebih camtu, pas settled2 everything, mate aku ni cam cannot handle la plaks..so aku pon masuk dlm bilik n tros la membaringkan diri sendiri kat atas katil..b4 tu aku kol dady jap..hehe..time tu die ckp die kat kedai tayar..hurm..die da bgun kol 12lebih td..dlm perasaan aku yg sedih+sebak nih..aku pikir2, aku nak sgt ade ngan dady time owner baru nak amik kete die tu..yela..kurang2 aku dpt la teman dady kan..mesti die lagi seday dr aku..so aku pon tdo ar jap...n siap set time ni nak tdo sejam je..pastu leh siap2 nak g uma dady..hehe..+ dady pon soh dtg gaks..

tgh syok2 tdo..skali alarm da bunyi..menandakan time da kol 3..time utk bangun n siap..dgn serta merta kepale aku tros tangkap!! migraine..cissss..aku paling x suke kalo migraine..berat tol pale..xleh nak bangun..so aku pon tertido balik..sedar x sedar..jam da pon menunjukkan kol 5:15pm..aku tros bangun & siap2..

dlm kol 6 lebih aku gerak dr uma..skali tgk kete minyak tgl 1 bar je..so harus lah aku g isi minyak dulu..hehehe..kang xsampai laks..langsung nak kene tolak plak..hahaha..then dlm 6:30pm camtu..sume da ready..and aku pon memula kan perjalanan aku ke uma man..

before spai uma man..ade 1 accident berlaku..kebetulan time tu aku kat lorong paling kiri skali..perghh..mase tu aku cam tkejut ar jap..yela..jadik depan mate lak tu..hurm...nasib bek x trok..orang tu jatuh moto je..yg paling aku seram, tp x happen ar, bile aku napak orang & moto tu jatuh, belakang die ade kete..nasib bek kete tu x langgar die, + kete blakang2 pon x sodok kete depan tu..

perjalanan mengambil mase dlm 1 jam lebih..around 7:35pm aku spai uma man..seday x terkate bile aku npak kete die..perasaan sebak menyelubungi diri aku..hurm..lepak masuk dlm jap..man ajak makan..mak die masak sambal tumis tuuuu..ikan bilis faveret aku lagik..hehehehe..

lepas je makan..man ajak g bank..nak bank in cash..hasil jualan barang2 die kat bebet & others ar..pas g bank in tu..kitorang g lepak minum kat tmn minang..kawan2 man pon ade..lepak skali ar..tgh2 dorang cite2 hangat tu,
owner baru call gtaw da spai kat depan uma die..ape lagi..kelam kabut jap ar..hehehe..nasib bek minum dekat je..hehehe..xp kL.. :D so kitorang pon bayar then gerak ar balik..

spai2 je..da napak owner baru tu..owner baru tu bukan sp pon..kawan2 man jugak..abg Lan..abg lan tros tegor aku..soh jgn seday2..maybe die npak kot muke aku yg seday + tembam nih..hahaha..nape aku ckp camtu?? sbb die tego skali..y aku napak gemok..hahaha..senang ati kah?? hahaha..mmg TAK ar senang ati.. :P aku jawab ilek je..aku gemok sbb isi2 kat man da transfer kat aku..hikhikhik..die gelak je.. :D.. pastu berlaku lak process penukaran owner utk WFE7738..yang selame nih bertuan kan MAN..now da bertukar tgn bertuankan LAN..mase abg lan ni nak gerak, mate aku berkace2 je..aku tahan je air mate yg nak jatuh nih..tp aku kuatkan diri aku utk man..sian plak tgk man..

pastu man ajak aku g bank lagi sbb nak g bank in duit yg abg lan tu bg ar..hurm..di sebab kan amount yg diberi tu agak byk, so nak cash deposit haruslah di lakukan secare berperingkat2..xleh masuk sume..aku ngan man da wat..tp ade 2 keping RM50 nih asyik reject je..spai man da bengang, langsung die nye mood larik..abis aku dimarahnye..tp xpe..nasib bek la aku paham keadaan man now tgh mcm mane..hehe..tros die suh aku g dok dlm kete..ape lagi..majuk ar.!!!

pas je die bank in duit, balik uma man balik..aku mule2 diam je..xbckp langsung..da spai uma die, aku ilek2 jap..pastu aku g wiwie jap then aku nekad nak balik ar..yela..abis da bgado kan..hehe.. :P .. dlm kol 11:30 camtu aku ckp aku nak balik..tp man tahan aku dr balik dulu..rupe2 nye..die mau pujuk dulu..siap tnye my mara dady ke?? hehehe..mau x mara kan! hehe..tp xpela..janji man pujuk.. :P + aku pon ngah mode kesian kat man tu.. :(

so da lepak sembang2 ngan die, + slowtalk ckit, dalm kol 1:3o aku gtaw die yg aku nak balik..yela..kali lame aku lepak ctu, kang jadi issue lask kan..then dady pon anta aku kat kete, aku pon memula kan perjalanan balik ke rumah..so, berakhirlah 1 cerita tentang kerete satria convert gti 1.8 from 2006 - 25.12.2009 ... smoge kite jpe lagi di sepang ye!

[S O F I A]

0 comments: